Ezine.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Гюзлемета с яйца и сирене

Гюзлемета с яйца и сирене

IlariaIlaria
Новак
59762531
Гюзлемета с яйца и сирене2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Тези гюзлеми са чудесно допълнение към всяко ястие"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 1.5 кг
  • сирене - 500 грама
  • яйца - 8 (4 сварени и 4 сурови)
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пресейте брашното.

Оформете кладенче и чукнете вътре две яйца, сипете олиото, оцета и солта. Разбъркайте и започнете да наливате водата и прясното мляко. Замесете тесто.

Късайте топчета от тестото и ги разточете на тънки кори.

Смесете натрошеното сирене с варените яйца. Прибавете и суровите яйца (2), разбъркайте.

От плънката слагайте в средата на всяка разточена кора. След това прегънете срещуположните краища, отново поръсете с плънката и прегънете и от другите два края. Трябва да се получи нещо като плик.

Загрейте олио в тиган и изпържете вкусните гюзлеми до готовност.

Гюзлеметата с яйца и сирене са чудни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: