Начин на приготвяне
Сипваме прясното мляко в дълбока купа и леко го затопляме. Сипваме сухата мая, захарта и солта при прясното мляко и разбъркваме.
След това добавяме разтопената свинска мас. След това добавяме пресятото брашно постепенно при постоянно разбъркване. Омесваме меко тесто, което намазваме с олио отгоре, покриваме с кърпа и оставяме да втаса.
След като нашата питчица втаса веднъж, я изместваме в намазнена тава, в която ще печем питката после.
Притискаме с ръце питката и я оставяме да втаса още един път. След като е хубаво втасала, намазваме питката с олио. Поставяме парчета кашкавал и топено сирене, нарязани на лентички отгоре.
Поръсваме със сусам и мак и слагаме да печем в загрята фурна на 180 градуса до изпичане на питката с кашкавал и семена.
Ако не харесвате препечен кашкавал или топено сирене, ги поставете по-късно върху изпечената питка. Да ви е сладко!