Начин на приготвяне
Аз си замесих тестото за хлебчетата в хлебопекарна. Може и да си го замесите и на ръка.
Замесих по следния начин - маята и захарта разтваряме в топлата вода, смесена с млякото. Така оставяме за няколко минути, докато маята се активира.
Пресяваме си брашното, добавяме солта, след което продуктите отиват в намазаната с олиото хлебопекарна.
Оставяме да втаса за около час и половина на 30 градуса.
Оформяме руло което разделяме на равни части.
От всяка оформяме топче, което приплескваме на плоска питка и си правим 3-4 прореза.
Уреда загряваме за 4-5 минути на 200 градуса и тогава поставяме земелите вътре да престоят на изключен уред за 4-5 минути.
Постиламе най-отдолу на уреда парче хартия за печене, за по-лесно отлепване после, като надупчваме хартията предварително с метален шиш.
Отгоре си намазваме домашните хлебчета с разбития с водата и олиото жълтък.
Включваме уреда на 180 градуса за 10 мин.
Земелите в Еър Фрайър са готови!