Печен джолан в Еър Фрайър

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Печен джолан в Еър Фрайър
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
135 мин.
Общо
150 мин.
Порции
2
"Ето с какви подправки да овкусите джоланчето, за да се получи много, много вкусно"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • майорана - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 стрит
  • карамфил - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • зехтин - около 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд си изсипваме червеното вино. Към него прибавяме всички подправки и разбъркваме добре.

Вземаме си джолана почистваме и измиваме добре и надупчваме навсякъде с вилица. Поставяме го в марината и оставяме да престои за 1 нощ.

След като изтече времето прехвърлете джолана в гювеч, заливаме с чашка зехтин, затваряме с капака и слагаме да е пече за около 2 часа.

Вадим от съда печеното свинско и поставяме в еър фрайъра, който предварително сме застлали с хартия за печене.

Нагласяме уреда на 180 градуса за 15 минути, като по средата обръщаме от другата страна.

Печеният джолан в Еър Фрайър е готов!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: