Начин на приготвяне
Измийте ориза и го отцедете.
Обелете картофите, измийте ги и ги сварете в голяма тенджера с леко подсолена вода.
Намачкайте ги след това с вилица.
Нарежете праза и го задушете в голям тиган с малко мазнина.
Добавете ориза и налейте 1 и 1/2 ч.ч. топла вода.
Гответе го до готовност и го махнете от котлона.
Смесете в купа ориза, праза, намачканите картофи, сварената леща, боба и нарязания на ситно морков. Овкусете ги със сол и магданоз.
Добавете галетата и разбъркайте добре сместа. Сложете я в хладилник за около 30 минути.
Оформете много вкусни крокети от нея и ги оваляйте в царевичното брашно.
Пържете ги до готовност в гореща мазнина и от двете страни.
Постните картофени крокети с леща са страхотна идея за семеен обяд.