Начин на приготвяне
Накиснете хляба в прясното мляко.
Изстискайте го и го добавете към каймата заедно с чубрицата и настъргания на едро ренде лук.
Омесете каймата и оформете от нея кюфтета. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в дълбок тиган.
Нарежете чесъна и другата глава лук на ситно и ги запържете в същия тиган.
Нарежете картофите на едро, а морковите на кубчета. Добавете ги към другите зеленчуци и разбъркайте.
Сипете доматения сок, брашното и червения пипер.
Добавете кюфтета към соса и налейте 1 ч.ч. топла вода.
Варете вкусната яхния до омекване на продуктите.
При сервиране я поднесете с нарязан на ситно магданоз.
Кюфтетата по Чирпански с моркови са много вкусно ястие.