ezine.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Най-сполучливия тиквеник

Най-сполучливия тиквеник

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9033k7k2k6
Най-сполучливия тиквеник
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
31/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Ето това е най-сполучливия тиквеник, който може да приготвите"

Необходими Продукти

  • баница - 400 г
  • тиква - 600 г
  • сол - щипка
  • масло - 100 г
  • захар - 5 с.л.
  • канела - 2 ч.л.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • мед - 2 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си тиквата и я настъргваме на ренде.

Поставяме я в купа, като поръсваме с щипка сол.

Разбъркваме и оставяме за около 20 минути, за да си пусне водичката.

След като изтече това време, я изстискваме добре и оставяме в съда.

В друг съд си сипваме 5 супени лъжици захар, добавяме канелата към нея и разбъркваме.

Готовата смес прибавяме към тиквата и отново разбъркваме.

Маслото разтапяме в микровълновата.

Орехите нарязваме на едро.

Вземаме си корите, разопаковаме и си вземаме една кора от тях.

Намазваме я с маслото и отгоре поставяме втората кора.

От късия край започваме да слагаме от тиквената смес, след което поръсваме с меда отгоре.

Навиваме два оборота, останалата площ, която остава поръсваме с орехите.

Навиваме до края и поставяме в приготвената тавичка.

След като сме направили и всички кори, намазваме най-добрия тиквеник с маслото отгоре и поставяме в печката да се пече.

Печем най-сполучливия тиквеник на 180 °C за около 25-30 минути.

Оставяме да изстинат добре и тогава поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: