Капама

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Капама
Снимка: Стоянка Русенова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
340 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • кисело зеле - 1 бр. средна зелка
  • вратни пържоли - 3 бр.
  • свински ребра - 3 бр.
  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • свинско месо - 1 кг
  • сланина - 170 г
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кимион
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • свинска мас - 3 с.л
  • черен пипер - 4 бр. зърна
  • бахар - 3 бр. зърна
  • зелева чорба - 1 ч.ч.
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си гювеча, като го намазваме с част от маста.

Нарязваме сланината на тъни парчета и ги поставяме на дъното.

От зелката си отделяме няколко листа за сарми, а останала част нарязваме на не много дребни парчета.

От нарязаното зеле разпределяме върху сланината, като поръсваме с подправките.

Поръсваме няколко зрънца бахар, дафинов лист и черен пипер.

В тиган си поставяме останала мас и след затопляне си прибавяме пържолите, като изпържваме от двете страни.

Когато са готови, ги поставяме върху зелето.

В същата мазнина пържим свинските ребра и пилешките бутчета.

Върху зелето поставяме свинските ребра, прибавяме скилидките чесън, поръсваме пак с подправите и правим нов пласт от зелето, като нареждаме и пилешките бутчета .

Покриваме отново с малък слой зеле.

Приготвяме си сарми от свинското месо, като го нарязваме на дребни парчета, също и нарязваме сланината на тънки парченца.

Във всеки лист поставяме малко месо, сланина и парчета нарязана праз.

Завиваме добре и поставяме отгоре в гювеча до пилешките бутчета.

Завършваме с останалото от нарязаното зеле.

Сипваме виното и зелевата чорба, затваряме с капака и поставяме апетитната капама в студена фурна.

Пускаме на 200 °C, докато заври за около 30 мин, след което намаляваме температурата на 100 °C и печете капамата 5 часа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: