ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Сарми»Постни лозови сарми

Постни лозови сарми

marcheva14marcheva14
Новак
38733k25
Постни лозови сарми
Снимка: marcheva14
1 / 2
13/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Колкото по-малки са тези постни сармички, толкова по-вкусни са те"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • ориз - 2 ч.ч. дългозърнест
  • моркови - 1 бр. настърган
  • мащерка - 2 щипки суха
  • магданоз - 1/2 връзка
  • мента - 2 щипки
  • черен пипер
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 8 с.л.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • джоджен - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • лимони - резени + сока
  • стафиди - 2 шепи
  • лозови листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако лозовите листа са пресни, ги попарете на котлон до омекване, ако са замразени, ги размразете и ползвайте.

Приготвя се плънката за лозовите сарми. Поставя се във всяко листо по 1 ч.л. и се завива.

Постните сарми се редят в дълбока чугунена тенджера. Заливат се със зехтин и вода. Нареждат се резени лимон. готвят се 40 минути, може да се долее вода, ако има нужда.

Когато постните лозови сарми са готови, се добавя малко масло на парченца и лимонов сок.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: