Начин на приготвяне
Нарежете месото с остър нож за филетиране на няколко еднакво дебели парчета и го натъркайте със сол и черен пипер.
Нарежете праза на кръгчета, а гъбите на филийки - запържете ги дълбок тиган с масло и ги овкусете със сол и черен пипер.
Сложете месото в тава върху алуминиево фолио и наредете отгоре зеленчуците.
Навийте месото на руло и го завържете с дебел конец.
Завийте го във фолиото и го сложете да се пече за около един час и половина в гореща фурна.
Нарежете картофите на гредички, морковите на кръгчета, а праза на кръгчета.
Овкусете ги със сол, черен пипер и червен пипер.
Прехвърлете ги в тава, сипете малко и ги запечете.
Малко преди да ги извадите сложете в средата печеното свинско.
Опитайте и вие това Празнично Свинско Печено.