Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли от свинска плешка с гъби

Пържоли от свинска плешка с гъби

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Пържоли от свинска плешка с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусните пържолки винаги са добра идея за една празнична трапеза"

Необходими продукти

  • свинска плешка - 800 г
  • мед - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • соев сос - 1 к.ч.
  • пикантина - 1 с.л.
  • за соса
  • брашно - 4 с.л.
  • краве масло - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - 1 щипка
  • гъби - 400 г пресни
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • гарнитура
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 4 стръка
  • картофи - 1 пакет бланширани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на пържоли и го овкусете с подправките, соевия сос и меда. Оставете го да се маринова хубаво за няколко часа.

Изпечете на грил тиган пържолите.

За гъбения сос нарежете гъбите на едри парчета и ги добавете в гореща смес от вода, вино, сол и черен пипер.

Оставете ги да поврат на котлона за около 30 минути и ги извадете.

Запържете в голям тиган маслото заедно с брашното и ги разредете постепенно с гъбения бульон.

Добавете гъбите към соса заедно с индийското орехче и ги оставете да варят за около 5 минути.

Изпържете картофките и ги поднесете като гарнитура на вкусните пържоли.

Пържолите от свинска плешка с гъби са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: