Солени курабии с кашкавал

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Солени курабии с кашкавал
Снимка: Мария Симова
3 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15
"Ако знаете с кисело мляко колко са вкуснички тези солени курабии"

Необходими продукти

  • кашкавал - 1/2 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • краве масло - малко количество
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сирене - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето натрошете, настържете кашкавала. Сложете содата при киселото мляко и разбъркайте. Прибавете кашкавала, сиренето и олиото.

Разбъркайте и постепенно добавете брашното до получаване на тесто.

Оформете соленките, големи колкото яйце. Наредете ги в тава с хартия за печене.

В средата на всяка курабийка сложете малко масло. Сложете в тава и печете на 200 градуса до готовност.

Солените курабии с кашкавал са готови!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: