Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта, след това към тях прибавяме ванилията, ромът и брашното смесено с бакпулвера.
След като сме разбили сместа хубаво, изсипваме в тава с махащо се дъно, която сме покрили с хартия за печене.
Слагаме от сушените череши и ги притискаме да потънат. Печем черешовия сладкиш на 180 градуса до суха клечка. Оставяме сладкиша да изстине, след което разбиваме киселото мляко и поливаме сладкиша с киселото мляко.
Оставяме печения сладкиш за 1 час, след което сипваме отгоре сладкото от черешки с цели плодове и позаглаждаме.
Сладкишът ще попие влагата от киселото мляко и се получава един много вкусен и мек Черешов сладкиш със заливка от кисело мляко.