Начин на приготвяне
В тенджера на котлона сложете млякото и маковото семе. След като заври, дръпнете от котлона и оставете за десет минути.
В купа разбийте захарта с мекото масло. Сипва се сметаната, после яйцата едно след друго. Добавете предварително пресятото брашно с бакпулвера, бадемите, есенцията, сока и кората от лимон, солта.
Разбъркайте и добавете млечната смес със маковите семена. Добавете и черешите. Сместа за черешовия сладкиш сипете във форма, предварително намазнена и поръсена с брашно.
Печете сладкиша с плодове за 50 минути на 180 градуса.
Ред е на лимоновата глазура, която се приготвят като се смесват сока от лимон и пудрата захар. Разбиват се.
Сместа се слага в пош и се нанася върху охладения изискания черешов сладкиш. Като стегне, е готов за хапване.