Начин на приготвяне
Маста, която използваме, трябва да бъде мека, но не течна.
В съд си разбиваме яйцето, като прибавяме захарта и ванилията.
След като добавяме и маста, всичко разбъркваме.
Брашното добавяме малко по малко до получаване на меко тесто.
Получава се маслено тесто, което оформяме на топчета, колкото орех.
Масленките подреждаме в тава, в която сме поставили хартия за печене.
За да се получат формите, които виждате на снимките, си вземаме капачка на химикал и потапяме гърлото на капачката в канелата и правим отпечатък върху всяко топче.
Поставяме в печката и печем празничните сладки в предварително загрята на 200 °C фурна за 12-15 минути.
Изчакваме сладките да изстинат, тогава ги поръсваме с пудра захар.