Начин на приготвяне
Разбиваме яйцето в купа, като заделяме 1 с.л. от него за намазване на крекерите.
Добавяме към разбитото яйце, разтопеното масло, зехтина, настъргания кашкавал и водата. Разбъркваме добре.
Изсипваме в яйчената смес брашната с добавените в тях сода бикарбонат и сол.
Омесваме меко тесто, като включваме в него лененото семе и тиквеното семе. Разточваме тесто с ширина 3-4 милиметра.
Разрязваме царевичните крекери с форма по желание. Намазваме крекерите отгоре с яйце и поръсваме със сусам, като преди това сме ги наредили в тава, покрита с пергаментова хартия.
Печем безглутеновите крекери със семена в предварително загрята до 200°C фурна до готовност (10-15 минути), като непрекъснато ги наблюдаваме, да не прегорят.
Да Ви е сладко!