Начин на приготвяне
Сложете каймата, омесете я с измития ориз, 1 глава лук, настърган, черен пипер и сол. Разделете белтъка и жълтъка. Белтъка сложете в каймата, а жълтъка разбийте за соса.
Оставете омесената кайма за половин час. Нарежете другите глави лук и настържете моркова.
Задушете лука в тенджера, добавете моркова към него. Щом олиото стане оранжево, сипете вода, гореща.
Оставете за половин час. Посолете. Оформете кюфтенца, оваляйте в брашно и сипете в гореща вода. Гответе 40 мин.
На 35-та минута пригответе соса. Разбийте жълтъка с киселото мляко и брашното.
Сложете на мястото на тенджерата на котлона касеролата, разбъркайте. Щом белият сос се затопли, добавете чорба от кюфтета и изсипете всичко при кюфтетата.
Оставете кюфтетата със сос за 5 минути на котлона. Може да сгъстите соса, ако ви е рядък, добавяйки брашно.
Кюфтетата с бял сос от кисело мляко са готови!