Начин на приготвяне
Нарежете филето сьомгова пъстърва на парчета. Овкусете с подправките и лимоновия сок и оставете да се маринова за 20-тина минути.
Загрейте грил тиган и сложете филетата с кожата надолу. Запечете и обърнете и от другата страна.
Измийте добре картофите и сложете всеки един в парче фолио. Направете разрез в средата и поръсете с кимион, чубрица, мащерка, смляна морска сол и черен пипер. Полейте с малко зехтин/масло и завийте.
По същия начин процедирайте с главите от чесън, като при тях махнете само най-външния слой обелки. Сложете всяка във фолио, поръсете със зехтин, сол и подправки и завийте като пакетче.
Печете зеленчуците в силно загрята фурна около половин час.
Сервирайте пържената риба с гарнитура от печените картофи и чесън. Декорирайте с магданоз и лимон.
Филето от сьомгова пъстърва на грил тиган е много вкусна.