Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Филе от сьомгова пъстърва на грил тиган

Филе от сьомгова пъстърва на грил тиган

ЗориЗори
Новак
1715465k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Време е да хапнем рибка и този път ще е филе от сьомгова пъстърва на грил"

Необходими продукти

  • сьомгова пъстърва - 4 филета
  • лимон - 1 брой
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • подправка за риба - 1 ч.л. (микс от риган, сол, босилек, бял пипер, чесън, девесил, майорана)
  • за гарнитурата
  • чесън - 2 цели глави
  • зехтин - 8 с.л. (може масло)
  • картофи - 8 пресни
  • мащерка - 1 ч.л.
  • морска сол - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кимион
  • черен пипер
  • лимони
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето сьомгова пъстърва на парчета. Овкусете с подправките и лимоновия сок и оставете да се маринова за 20-тина минути.

Загрейте грил тиган и сложете филетата с кожата надолу. Запечете и обърнете и от другата страна.

Измийте добре картофите и сложете всеки един в парче фолио. Направете разрез в средата и поръсете с кимион, чубрица, мащерка, смляна морска сол и черен пипер. Полейте с малко зехтин/масло и завийте.

По същия начин процедирайте с главите от чесън, като при тях махнете само най-външния слой обелки. Сложете всяка във фолио, поръсете със зехтин, сол и подправки и завийте като пакетче.

Печете зеленчуците в силно загрята фурна около половин час.

Сервирайте пържената риба с гарнитура от печените картофи и чесън. Декорирайте с магданоз и лимон.

Филето от сьомгова пъстърва на грил тиган е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: