Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Филе от сьомгова пъстърва на грил тиган

Филе от сьомгова пъстърва на грил тиган

ЗориЗори
Новак
1715465k
Филе от сьомгова пъстърва на грил тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Време е да хапнем рибка и този път ще е филе от сьомгова пъстърва на грил"

Необходими продукти

  • сьомгова пъстърва - 4 филета
  • лимон - 1 брой
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • подправка за риба - 1 ч.л. (микс от риган, сол, босилек, бял пипер, чесън, девесил, майорана)
  • за гарнитурата
  • чесън - 2 цели глави
  • зехтин - 8 с.л. (може масло)
  • картофи - 8 пресни
  • мащерка - 1 ч.л.
  • морска сол - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кимион
  • черен пипер
  • лимони
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето сьомгова пъстърва на парчета. Овкусете с подправките и лимоновия сок и оставете да се маринова за 20-тина минути.

Загрейте грил тиган и сложете филетата с кожата надолу. Запечете и обърнете и от другата страна.

Измийте добре картофите и сложете всеки един в парче фолио. Направете разрез в средата и поръсете с кимион, чубрица, мащерка, смляна морска сол и черен пипер. Полейте с малко зехтин/масло и завийте.

По същия начин процедирайте с главите от чесън, като при тях махнете само най-външния слой обелки. Сложете всяка във фолио, поръсете със зехтин, сол и подправки и завийте като пакетче.

Печете зеленчуците в силно загрята фурна около половин час.

Сервирайте пържената риба с гарнитура от печените картофи и чесън. Декорирайте с магданоз и лимон.

Филето от сьомгова пъстърва на грил тиган е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: