Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран с кайма и ориз

Пълнен шаран с кайма и ориз

rosicapirosicapi
Новак
1128
Пълнен шаран с кайма и ориз3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • ориз - 150 грама
  • гъби - 150 грама
  • шаран - 1 бр.
  • кайма - 200 грама
  • лук - 1 глава
  • орехи
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте старателно шарана. Оставете го да се отцеди от излишната течност.

Запържете в загрято олио наситнения лук и каймата. Добавете нарязаните гъби и овкусете с черен, червен пипер и малко чубрица. Накрая добавете орехите.

Сварете ориза и го прибавете към плънката. Посолете и разбъркайте.

Зашийте шарана, като оставите малка дупка - в нея сипвайте от плънката. Зашийте и тази части и поставете пълнения шаран в тава за печене. Сипете вода и завийте с фолио.

Печете в загрята фурна около 40 минути. Извадете тавата, добавете останалата зеленчукова плънка, сипете олио и печете още 20-тина минути.

Пълненият шаран с кайма и ориз е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: