ezine.bg»Рецепти»Напитки»Нектар от праскови без варене

Нектар от праскови без варене

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
712313k60
Нектар от праскови без варене
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
01/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6
"Разкошен плодов нектар, с който да подсладим следобедите си"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете плодовете на парчета и ги сложете в стъклена тава.

Сложете вода на котлона и пуснете в нея листенцата индрише и карамфила.

Оставете я след това да се охлади и залейте с половината прасковите.

Махнете плодовата им ципа и отново ги подредете в съда.

Смесете рома с меда и добавете листенцата индрише и карамфила.

Сложете прасковите в хладилник за около 12 часа.

Изсипете ги след това в блендер заедно с леда, маринатата от рома и меда, но без карамфила, водата и листенцата индрише.

Блендирайте сместа и поднесете домашния нектар в подходящи чаши.

По желание може да добавите и други плодове.

Нектарът от праскови без варене е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: