Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с кайма и тиквички

Мусака с кайма и тиквички

Мусака с кайма и тиквички
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Парче мусака с тиквички, моля - и да е по-голямо"

Необходими продукти

  • кайма - 2.5 кг
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чушка - 1/4 бр. червена
  • целина - 1/2 стрък
  • доматено пюре - 2 с.л
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л
  • чубрица
  • за застройката
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 500 г
  • брашно - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, моркова, чушката и целината на дребно.

Запържете в тенджера с мазнина. Добавете каймата и пържете, докато стане на трохи.

Сложете картофите и тиквичката, нарязани на кубчета. Запържете за кратко и добавете червения пипер и доматите. Налейте малко вода.

Сложете подправките и щом заври, прехвърлете в тавичка за печене. Печете около час на 190 градуса или, докато изври течността.

Разбийте яйцата с киселото мляко, брашното и содата. Залейте мусаката и върнете във фурната, докато се запече до златисто.

Мусака с кайма и тиквички е много вкусна.

Тази рецепта за мусака е много вкусна и се доближава много до истинската българска мусака.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: