Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Шкембе чорба от кладница

Шкембе чорба от кладница

Шкембе чорба от кладница
Снимка: Пламена Иванова Екимова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Дори и да не обичате оригиналната шкембе чорба, тази с гъби със сигурност ще ви хареса"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • сол
  • червен пипер
  • кладница - 600 г
  • краве масло - 50 г
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре и нарежете кладницата. Разтопете маслото и добавете гъбите. Разбъркайте, докато омекнат.

Сварете прясното мляко в друга тенджера. Овкусете готовите гъби със сол и добавете чаша вода към тях. Сипете и прясното мляко.

Овкусете шкембе чорбата с кладница с разтопено масло с червен пипе и няколко скилидки чесън.

След 5 минути вкусната гъбена супа е готова.

Шкембе чорбата от кладница е много вкусна!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: