Начин на приготвяне
Каймата си омесваме с подправките и настъргания лук.
Оформяме си малки топчета.
Нарязваме си праза, моркова настъргваме, изпечените чушки нарязваме на дребно, чесъна - на съвсем ситно.
Обелваме си картофите и нарязваме на дребни кубчета.
Настройваме си мултикукъра на програма пържене (FRY) на 20 мин, като поставяме олиото и сипваме нарязаните на ситно лук, чушки, моркови и чесън
Готвим със захлупен капак около 8 минути, като разбъркваме.
Прибавяме картофите и готвим около 5 минути отново под капак като разбъркваме.
Добавяме червения пипер и брашното, като отново разбъркваме.
Водата, прибавяме, разбъркваме хубаво, за да се разтвори брашното и добавяме буркана, домати и кюфтенцата.
Овкусяваме със сол, черен пипер и щипка захар.
Кюфтетата по Чирпански оставяме да ври до приключване на програмата.
Затваряме капака, настройваме на програма (STEW) за 1 час.
Към края на готвенето поръсваме кюфтетата по Чирпански с магданоз.
Коментари