Начин на приготвяне
Дробчетата се подреждат нарязани на парченца в йенска тавичка с капак. Слагат се и маслините, които са обезкостени.
Задушават се доматите с праза в олиото. Когато поомекне праза и доматите се поизпарят заливам дробчетата и пека в умерена фурна.
За повече вкус слагам и няколко лъжици вино.
Коментари
Само че за начинаещи като мен "пека в умерена фурна" е някакъв китайски диалект ... колко градуса, колко време, как да разбера че е готово? Рецептата е написана малко мързеливата отгоре-отгоре. Наложи се да клеча пред фурната, да сменям градусите, да отварям постоянно и да опитвам ... може на някой да му е смешно, но който не го е готвил няма как да ги знае тези неща :) Слава Богу че беше що-годе лесна рецепта и повтарям СТАХОТНО ВКУСНА!!! Забележките ми са само към описанието.