Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържоли»Рибени пържоли на грил

Рибени пържоли на грил

IlariaIlaria
Новак
59762531
Рибени пържоли на грил2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Ето как да мариновате правилно рибните пържоли от камбала"

Необходими продукти

  • риба - 4 бр пържоли от камбала
  • зехтин - 3 с.л.
  • подправки - 2 с.л. зелени (смес мащерка, босилек, розмарин)
  • черен пипер - 1 с.л. на зърна
  • лимони - 1 бр. сок
  • резене - 2 листа
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете зелените подправки, зехтина, черния пипер, резенето и прясно отцеден лимонов сок и разбъркайте добра. С получената смес мариновайте рибешкото месо поне за 8 часа.

Загрейте скарата. Отцедете пържолите и изпечете по 2-3 минути от всяка страна. Залейте ги отново с марината, добавете и листата от резене и запечете отново, докато резенето не почернее по краищата.

Свалете рибата от скарата. Поръсете с пресни зелени подправки, поръсете с морска сол и залейте със соса от печенето. Рибните пържоли се поднасят топли с гарнитура от чесново картофено пюре.

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: