Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Японска супа с мисо

Японска супа с мисо

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Японска супа с мисо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ако обичате да опитвате нови ястия, защо днес не приготвите тази японска супичка"

Необходими продукти

  • водорасли - 2 с.л., уакаме
  • зеленчуков бульон - 2 ч.ч.
  • гъби - 50 г (шийтаке, или по ваш избор)
  • праз - 1 стрък, нарязан на колелца
  • мисо - 2 с.л., бяло
  • соев сос - 1/2 с.л.
  • тофу - 1 парче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водораслите се накисват за 15 мин. Кипва се 500 мл вода и се добавя зеленчуковият бульон, водораслите и празът.

След 4 мин. се добавят и гъбите и се вари още 2-3 мин. Мисото се разрежда с малко бульон и се сипва в супата заедно със соевия сос. Във всяка порция се слага от тофуто.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: