Ezine.bg»Рецепти»Салати»Разядки»Разядка с карфиол и яйце

Разядка с карфиол и яйце

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Разядка с карфиол и яйце
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Когато съчетаеш любимите продукти, се получава точно тази вкусна разядка"

Необходими продукти

  • риба тон - 150 грама (от консерва)
  • яйца - 2 броя
  • карфиол - 250 грама
  • картофи - 1 среден
  • лимонов сок - 4 - 5 с.л.
  • маруля - 5 - 6 малки листа
  • майонеза - 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете карфиола, яйцата и картофа. За яйцата са нужни 10 минути, за карфиола около 7, а за картофа - 20-тина.

Отцедете много добре рибата тон от течността в консервата.

В подходяща купа настържете яйцата и картофа. Карфиола накъсайте на малки розички.

Добавете към тях майонезата и отцедената риба тон. Овкусете със сол и лимоновия сок, разбъркайте.

Охладете добре разядката. Декорирайте със свежата маруля и поднесете веднага.

Разядката с карфиол и яйце е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: