Начин на приготвяне
Нарежете месото на големи парчета и го сварете на бавен огън в голяма тенджера заедно с дафиновия лист, карамфила, солта, черния пипер и няколко лъжици от олиото.
Извадете го и прецедете бульона.
Загрейте останалата мазнина в тенджера и запържете в него нарязаните на ситно лук, чушка и морков.
Добавете доматеното пюре с червения пипер и продължете да запържвате.
Налейте бульона и оставете ястието да ври.
Обелете картофите и ги нарежете на четвъртинки.
Сложете ги във врящ бульон и налейте предварително смесеното брашно с вода.
Варете ястието още около 15 минути и добавете граха, магданоза, черния пипер и месото.
Гответе телешката яхния до готовност.
Поднесете я топла с нарязан на ситно магданоз.
Телешкото с картофи и грах на бавен огън е много вкусно.
Добър апетит!