Тиганички с просо

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Тиганички с просо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
13
"А вас мама събуждала ли е с пухкави тиганички? Ето как да си направите малко по-различни тиганички"

Необходими продукти

  • просо - 400 г, сварено
  • извара - 250 г
  • брашно - 5 с.л.
  • сирене - 1/2 ч.ч., натрошено
  • сода - на върха на ножа, бикарбонат
  • яйца - 3 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата с брашното, содата и сиренето.

Просото се разбива с изварата и се добавя към яйчената смес.

Разбива се, докато сместа стане гладка. На висока температура се загрява олиото. С лъжица се сипва в тигана и тиганичките със сирене се пържат от двете страни до златисто.

Вадят се върху кухненска хартия всички тиганички.

Тиганички с просо поднасяме с домашно сладко по избор.

Рейтинг

4
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка: