ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Запечен морски дявол със сос

Запечен морски дявол със сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
7102k15k228
Запечен морски дявол със сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
24/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Истински празник е вкъщи днес, защото ще хапваме този запечен морски дявол"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Посолете морския дявол и го натрийте добре с наситнения магданоз. Поръсете с лимоновия сок и оставете да се маринова в хладилник за половин час.

Загрейте зехтина в дълбок тиган на слаб огън и запържете останалия магданоз и чесъна. Прибавете брашното и бъркайте в продължение на 2 минути.

Сипете виното и бульона в тигана и когато сосът започне да се сгъстява, прибавете почистените миди. Посолете леко и гответе до отварянето на мидените черупки. Веднага махнете от котлона.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Запечатайте рибата на силен котлон в малко сгорещен зехтин до златист загар. Прехвърлете я в тава за печене и сложете във фурната за около 12-15 минути.

Извадете печената риба и я сложете в мидения сос. Сервирайте веднага.

Запеченият морски дявол със сос е много вкусен, опитайте!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: