Марципанени сладки

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
56
69
12/04/2020
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо765
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бадеми - 2 1/2 чаши (400 г), бланширани
  • пудра захар - 1 чаша (150 г)
  • вода - 3 с.л., топла
  • кедрови ядки - 1 чаша (100 г)
  • пудра захар - 1/3 чаша, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се блендират, докато се смелят на ситно. В голяма купа се прехвърлят и размесват с чашата пудра захар. Останалата пудра захар се разбива с водата, докато се получи гъста смес.

Готовата паста се смесва с бадемовата смес. Работният плот се поръсва с пудра захар, където се разточва и се оформя на топка. Оставя се да престои 30 мин.

След като вече е престоял, се откъсват от тестото парчета, които се оформят на малки топчици. Овалват се всички бонбони в кедровите ядки или др. ядки и се поръсват с пудра захар.

Марципанени сладки - идея за интересни сладки.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
MaRiCo
MaRiCo
15.12.2013 09:51
Самите сладки са направени от марципанено тесто, което се прави от пудра захар, мления бадеми и т.н.
0
0
Лия
Лия
13.12.2013 14:23
А къде е марципанът? : )))))))
1
0