Патица с лимон

ЛилиЛилиНовак
04/06/2009
"Виждате, че не е никак трудно да приготвите патица, а вие толкова се притеснявахте "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 192
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осолете патицата, поръсете я с черен пипер и сока от лимона. След 15 мин я намажете с маслото и я сложете да се пече с виното. Покрийте тавичката с алуминиево фолио.

Изпечената патица извадете в топла чиния.

Обелените картофи нарежете на едро. Сварете ги с нарязаните моркови в малко подсолена вода. Отцедете ги, сложете соса от печенето. Захлупете тенджерата и я разтърсете. Ако имате пресен магданоз, сложете го в соса (ситно нарязан), преди да го смесите с картофите.

Гарнирайте патицата с картофите, морковите и резенчета лимон.

Рейтинг

5 2
4 5
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Мира
Мира
22.05.2014 17:36
И аз за първи път я правих - много сочна стана патицата
0
0
Лъчезар
Лъчезар
01.11.2010 19:07
Страшно вкусна рецепта, втори път я правя, но слагам картофите при патката във фурната. Браво.
0
0