Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с праз и ориз

Гъбена супа с праз и ориз

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Гъбена супа с праз и ориз
Снимка: Росица Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Днес си починете от месните продукти и си хапнете тази разкошна гъбена супичка"

Необходими продукти

  • гъби - 250 г печурки
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • ориз - 50 г
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • къри
  • лют пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете един стърк праз, чесъна и гъбите.

Моркова настържете на едро ренде.

Загрейте олиото и маслото в тенджера и задушете празна, чесъна и морковите за няколко минути.

След това добавете гъбите печурка, които също запържете за кратко.

Прибавете подправките, както и сол на вкус и налейте около литър вода.

Оставете гъбената супа да къкри на слаб котлон 20 минути.

След това прибавете ориза и гответе още 10-15 минути до готовност.

Поднесете гъбената супа с праз и ориз поръсена с пресен магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: