Торта Три Шоколада с желатин

Торта Три Шоколада с желатин2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15

Необходими продукти

  • За блата
  • чаени бисквити - 260 грама
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • масло - 5 с.л. разтопено
  • За шоколадовите блатове
  • черен шоколад - 200 грама
  • сладкарска сметана - 1 л
  • прясно мляко - 500 мл
  • млечен шоколад - 200 грама
  • захар - 80 грама
  • бял шоколад - 200 грама
  • желатин - 3 пакета (по 10 г)
  • За украсата
  • фондан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете на фини трохи чаените бисквити, смесете ги заедно с прясното мляко и разтопеното масло. Разбъркайте хубаво и сипете във форма с подвижни стени. Притиснете добре, за да се получи бисквитен блат.

Смесете прясното мляко заедно със сметаната. Разделете ги на 3 части - равни.

Сложете едната част на огъня, за да се загрее, но не и да завира. Свалете от огъня и добавете вътре захарта и начупения черен шоколад. Бъркайте до хомогенност.

Междувременно накиснете едно пакетче желатин в студена вода, за да набъбне. Разтопете до втечняване на водна баня. Сипете в шоколадовия крем, разбъркайте и залейте блата. Оставете да се охлади и стегне във фризера.

Пригответе втория блат с млечен шоколад. Пригответе по същия начин, като първия, но без да добавяте захар. Сипете върху втвърдения блат и пак приберете във фризер.

Пригответе и третия блат с бял шоколад, по същия начин като предишните. Сипете отгоре и приберете за последно във фризера.

Отгоре украсете шоколадовата торта с фондан.

Тортата Три Шоколада с желатин е чудна!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: