Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата с щипка сол и захарта.
Последователно прибавете прясното мляко, водата и всички останали продукти, като разбърквате след всеки добавен.
Трябва да се получи смес с гъстотата на боза. Ако е необходимо, добавете още малко брашно.
Загрейте тиган с незалепващо покритие и после намалете степента на котлона на средна. От възможни 6 степени пекох палачинките с елда на 4 степен.
Намазнете тигана с няколко капки олио и изсипете 1 черпак от сместа, която разпределете равномерно по цялата повърхност на тигана.
Печете всяка палачинка по минута от всяка страна. От това количество направих 8 вкусни палачинки.
Готовите ръжени паличинки с елда и ленено семе поднесете топли с мед или любимо домашно сладко.
Да ви е сладко, вкусно и здравословно!