Начин на приготвяне
Натрийте телешките пържоли със смес от ром, черен пипер, зехтин, мащерка, розмарин и захар.
Покрийте купата и приберете да се мариноват в хладилника - най-добре за цялата нощ.
Загрейте фурната на 200 градуса. Извадете пържолите и ги сложете в тава за печене, веднага ги пъхнете в сгорещената фурна - така ще останат крехки и соковете ще се запазят.
Печете около 10-12 минути, като времето зависи от това как ги обичате.
Ако пържолите са по-дебели от 1 см, може и да ги оставите малко повече. Не ги печете прекалено дълго, за да не изсъхнат, защото ще станат жилави.
Поднесете пържолите топли, като едва накрая ги посолите. Гарнитурата е по ваш избор.
Преди да ги нарежете трябва да ги оставите да се отпуснат за 2-3 минути.
Най-вкусните телешки пържоли са готови.