Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Най-вкусните телешки пържоли

Най-вкусните телешки пържоли

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Най-вкусните телешки пържоли
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
26 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко бонфиле - 4 пържоли
  • сол - 4 щ., едра люспеста
  • захар - 4 щ.
  • мащерка - 4 щ.
  • зехтин - 6 с.л.
  • розмарин - 2 клонки
  • черен пипер - 4 щ.
  • ром - 4 капачки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте телешките пържоли със смес от ром, черен пипер, зехтин, мащерка, розмарин и захар.

Покрийте купата и приберете да се мариноват в хладилника - най-добре за цялата нощ.

Загрейте фурната на 200 градуса. Извадете пържолите и ги сложете в тава за печене, веднага ги пъхнете в сгорещената фурна - така ще останат крехки и соковете ще се запазят.

Печете около 10-12 минути, като времето зависи от това как ги обичате.

Ако пържолите са по-дебели от 1 см, може и да ги оставите малко повече. Не ги печете прекалено дълго, за да не изсъхнат, защото ще станат жилави.

Поднесете пържолите топли, като едва накрая ги посолите. Гарнитурата е по ваш избор.

Преди да ги нарежете трябва да ги оставите да се отпуснат за 2-3 минути.

Най-вкусните телешки пържоли са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: