Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Пясъчни миди по средиземноморски

Пясъчни миди по средиземноморски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Пясъчни миди по средиземноморски4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Бялото вино е задължително за тези пясъчни миди по средиземноморски"

Необходими продукти

  • миди - 1 кг бели (пясъчни)
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер - 2 - 3 зърна
  • брашно - 2 с.л.
  • джинджифил - 1 щ.
  • магданоз - 3 с.л. наситнен
  • дафинов лист - 1 брой
  • бял пипер - 1 щ.
  • целина - 1 щ.
  • бяло вино - 1 ч.чаша
  • вода - 1 ч.чаша
  • зехтин - 50 мл
  • сол - за накисване на мидите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте мидите с вода, сипете лъжица сол и разбъркайте. Оставете да престоят около 3 часа, като смените веднъж водата с нова.

Ако изполвате замразени миди, може да пропуснете тази стъпка.

Сипете мидите в тенджера и ги сложете на котлона. Залейте ги с чаша вода и добавете дафиновия лист, зърна пипер и малко сол. Гответе за около 2 минути, като разклащате, за да се отворят всички миди. Извадете ги, а бульона от варенето прецедете.

Сипете зехтина в тиган и го загрейте. Задушете наситнения чесън и добавете брашното, бъркайте 1-2 минути.

Сипете виното и малко от бульона, бъркайте още 1-2 минути. Прибавете сухите подправки и магданоза, а накрая сипете мидите. Изключете котлона и оставете да престоят така 2 минути.

Поднесете мидите топли.

Пясъчните миди по средиземноморски са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: