Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхния»Телешко с нахут и моркови

Телешко с нахут и моркови

Телешко с нахут и моркови
Снимка: Reneta Petrova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"За тази яхнийка задължително трябва да направите и една домашна питка"

Необходими продукти

  • телешко месо - 500 грама
  • нахут - 300 грама
  • лук - 2 глави
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • моркови - 2 броя
  • черен пипер
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • сол
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете нарязаното телешко в сгорещеното олио. Добаевте наситнените моркови и лук, продължете задушаването.

Прибавете нахута (предварително го накснете за няколко часа във вода), червения пипер и доматеното пюре.

Разбъркайте и залейте продуктите с топла вода. Овкусете със сол и джоджен.

Гответе яхнията около 50 минути или до готовност.

Телешкото с нахут и моркови е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: