ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Перфектната патладжанена разядка

Перфектната патладжанена разядка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
562
1k
15k
104
Перфектната патладжанена разядка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
"За нас перфектната патладжанена разядка е тази, скоро и за вас"

Необходими Продукти

  • патладжани - 450 грама
  • табаско - 2 капки
  • чесън - 1 скилидка
  • крема сирене - 150 грама (Филаделфия)
  • оцет - 1 ч.л. (или лимонов сок)
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер - 2 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете патладжана на две и го намазнете със зехтин. Сложете в тава, като разрезът трябва да е надолу.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете патладжана около половин час.

Обелете патладжана, сърцевината сложете върху два слоя кухненска хартия и изчакайте да се отцеди водата.

Напълно охладения патладжан сложете в блендер заедно със соса табаско, чесъна, черния пипер, оцета, сол и крема сиренето.

Пасирайте до получаване на перфектно гладка разядка. Ако се налага, овкусете с подправки по ваш вкус.

Поднесете с брускети, препечени филийки или каквото обичате.

Перфектната патладжанена разядка е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: