Начин на приготвяне
Накисвате чушките в хладка вода и след това ги почиствате от семето. Отделяте по-големите зелеви листа за сарми, а останалото зеле нарязвате на ивички.
Запържвате го в олиото заедно със ситно нарязания лук. Щом зелето омекне, прибавяте ориза, наливате 1 к.ч. топла вода и задушавате, докато оризът набъбне.
От тази плънка увивате в зелевите листа мънички сарми. На дъното на тенджерата разстилате ситно нарязано зеле, отгоре нареждате плътно сармите, а върху тях-чушките. Най-отгоре покривате с цели зелеви листа и притискате с чиния. Наливате равни количества вода и зелев сок, колкото да покрият сармите.
Варите на тих огън, докато зелевите листа омекнат.