Сарми хапки

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
13/01/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо914
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате чушките в хладка вода и след това ги почиствате от семето. Отделяте по-големите зелеви листа за сарми, а останалото зеле нарязвате на ивички.

Запържвате го в олиото заедно със ситно нарязания лук. Щом зелето омекне, прибавяте ориза, наливате 1 к.ч. топла вода и задушавате, докато оризът набъбне.

От тази плънка увивате в зелевите листа мънички сарми. На дъното на тенджерата разстилате ситно нарязано зеле, отгоре нареждате плътно сармите, а върху тях-чушките. Най-отгоре покривате с цели зелеви листа и притискате с чиния. Наливате равни количества вода и зелев сок, колкото да покрият сармите.

Варите на тих огън, докато зелевите листа омекнат.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар