Ezine.bg»Рецепти»Паста»Леща с домашна юфка

Леща с домашна юфка

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Леща с домашна юфка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"А за това ястие с леща и домашна юфка какво ще кажете?"

Необходими продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • юфка - 1 ч.ч. (домашна)
  • лук - 1 глава
  • масло - 4 с.л. краве
  • чубрица - 1 клонка (суха)
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливате лещата с 5 ч.ч. студена вода и я сварявате. Препичате домашната юфка във фурната и я прибавяте към лещата, преди да се е сварила.

Варите, докато продуктите поемат водата и ястието с леща остане без сос. Задушавате ситно нарязания лук в маслото и го сипвате при лещата.

Посолявате и поръсвате със ситно нарязан магданоз и стрита чубрица лещата с домашна юфка.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: