ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Гъбена чорба с шийтаке и фиде

Гъбена чорба с шийтаке и фиде

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k650
Гъбена чорба с шийтаке и фиде
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
27/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
26 мин.
Общо
41 мин.
Порции
4
"Разкошна губена супичка за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • вода - около 1100 мл
  • моркови - 80 грама
  • фиде - 60 грама
  • шийтаке - 200 грама (без пънчета)
  • пресен чесън - 3 стръка (или 4 скилидки стар)
  • лайм - 1 брой
  • зехтин - 25 мл
  • шафран - 1 щипка
  • черен пипер - 2 щипки
  • сусамово олио - за поръсване
  • сол
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Обелете морковите и ги нарежете на тънко.

Загрейте зехтина в тенджера и запържете морковите за 1-2 минути, после сложете капака и задушете за още толкова. Прибавете наситнения чесън, а малко след него нарязаните гъби шийтаке.

Сипете вода или зеленчуков бульон. Добавете шафрана, овкусете с черен пипер и сол.

Варете гъбената супа под капак за 15-тина минути. Прибавете фидето и лъжичка настъргана кора от лайм.

Гответе до сваряване на фидето. Поднесете супата с резени лайм.

По желание поръсете всяка порция със струйка сусамово олио.

Гъбената чорба с шийтаке и фиде е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: