Начин на приготвяне
Пресейте брашното и направете кладенче. Сипете топла водата там, добавете натрошената мая и разбъркайте с брашното. Покрийте с кърпа и оставете да се активира за десет минути.
Разбийте яйцето с 3 лъжици зехтин и сол. Сипете при маята. Замесете тесто. Напръскайте с чесновия спрей, покрийте с фолио и оставете 15 мин.
Счукайте чесъна, наситнете магданоза. Смесете ги в купа заедно със зехтина и черния пипер.
Накъсайте топки от тестото, сплескайте леко и намазнете с чесновата смес. Оставете апетитните хлебчета да втаса за 40 мин.
Печете чесновите хлебчета в тиган с капак от двете страни. Намажете още веднъж и свалете от огъня.
Сервирайте пържените чеснови хлебчета.