Начин на приготвяне
Отрежете краищата на тиквичките и ги нарежете на ленти.
Намажете ги с мазнина, посолете ги и ги сложете да се печат на 200 °C до златисто.
Извадете ги и ги оставете да изстинат.
За плънката почистете гъбите и ги нарежете на ситно.
Праза нарежете на ситно.
Сложете дълбок тиган с мазнина на котлона и запържете вътре гъбите и праза, докато омекнат.
Сипете вътре виното и сметаната при непрекъснато бъркане.
Добавете сиренето и кашкавала.
Чукнете вътре яйцата и отново разбъркайте.
Навийте тиквените ленти на рулца, така че вътре да остане място.
Напълнете ги с плънката и ги подредете в голяма тава - запечете ги за 10 минути.
Рулцата от тиквички по френски са много вкусни - чудесна идея за топло предястие.