Запечено прясно зеле с риба

IvankaIvanka
Новак
83
26
42
19/01/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо493
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг
  • зеле - 1 500 кг (прясно)
  • лук - 1 гл.
  • олио - 100 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • лимон - 1/2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистената, измита и нарязана на парчета риба се овалва в брашното и се изпържва. Готовата пържена риба се изважда и се слага настрани.

Лукът се изчиства и нарязва на ситно и се за задушава в същата мазнина, докато омекне. Прибавяме зелето, което предварително сме нарязали на ивички, и половината от доматите - също нарязани на дребно. Задушаваме до омекване и прибавяме лимона - нарязан на кубчета, червения и челния пипер и сол (на вкус).

Изсипваме половината от задушеното зеле в тавичка. Нареждаме парченцата риба. Покриваме с останалото зеле и нареждаме другата половина от доматите, нарязани на кръгчета.

Печем ястието с риба в силна фурна.

Поднасяме готовото запечено прясно зеле с риба.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар