Бишкотена торта със смокини

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Бишкотена торта със смокини
Снимка: Геновева
5 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Ако ви се хапва нещо сладичко, ето ви една идея за семейна тортичка с бишкоти и смокини - за всички ще има"

Необходими продукти

  • бишкоти - 300 г
  • прясно мляко - 1 л + 250 мл
  • смокини - 20 бр.
  • жълтъци - 6 бр.
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
  • царевично нишесте - 100 г
  • краве масло - 100 г
  • шоколад - за настъргване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяме крема за тортата. Към жълтъците добавяме захарта и ванилията и разбиваме.

В 50 мл от прясното мляко разтваряме царевичното нишесте и го добавяме към жълтъците и разбиваме енергично пак.

Останалото прясно мляко до 1 л го затопляме на котлона и към него добавяме разбитите жълтъци на тънка струя, като бъркаме постоянно.

Накрая добавяме кравето масло и пак разбъркваме.

Така получения крем ще използваме за нашата бишкотена торта.

Потапяме всяка една бишкота в студено прясно мляко и редим първи ред в тава с махащо се дъно. Отгоре сипваме половината крем.

Върху крема редим ред нарязани смокини.

След това поставяме още един ред от потопени в прясно мляко бишкоти и отгоре сипваме останалия крем.

Заглаждаме тортата със смокини и поставяме в хладилник.

Накрая отгоре украсяваме със останалите смокини и настърган шоколад.

Да ви е сладко с тази бишкотена торта със смокини!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: