Бишкотена торта със смокини

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2471k1k2603
Бишкотена торта със смокини
Снимка: Геновева
1 / 6
04/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Ако ви се хапва нещо сладичко, ето ви една идея за семейна тортичка с бишкоти и смокини - за всички ще има"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяме крема за тортата. Към жълтъците добавяме захарта и ванилията и разбиваме.

В 50 мл от прясното мляко разтваряме царевичното нишесте и го добавяме към жълтъците и разбиваме енергично пак.

Останалото прясно мляко до 1 л го затопляме на котлона и към него добавяме разбитите жълтъци на тънка струя, като бъркаме постоянно.

Накрая добавяме кравето масло и пак разбъркваме.

Така получения крем ще използваме за нашата бишкотена торта.

Потапяме всяка една бишкота в студено прясно мляко и редим първи ред в тава с махащо се дъно. Отгоре сипваме половината крем.

Върху крема редим ред нарязани смокини.

След това поставяме още един ред от потопени в прясно мляко бишкоти и отгоре сипваме останалия крем.

Заглаждаме тортата със смокини и поставяме в хладилник.

Накрая отгоре украсяваме със останалите смокини и настърган шоколад.

Да ви е сладко с тази бишкотена торта със смокини! подобни рецепти

подобни рецепти

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: